HAKKIMIZDA_UNIDEF_WEB_01
HAKKIMIZDA_UNIDEF_WEB_02
HAKKIMIZDA_UNIDEF_WEB_03
HAKKIMIZDA_UNIDEF_WEB_04

Teknolojinin Vadettiklerini Kuvvet Çarpanına Dönüştürüyoruz

Unidef, son kullanıcının operasyonel ve taktik ihtiyaçlarını karşılayan, özel olarak tasarlanmış silah entegrasyonu çözümleri sunan, butik bir mühendislik firmasıdır.

Unidef’in kuruluş fikri, Türkiye’nin dinamik hafif silah sektörünü, mühendisliğin farklı disiplinlerdeki uygulamaları ile bir araya getirerek, onun mevcut imkan ve kabiliyetlerini bir kuvvet çarpanına dönüştürme arzusunun sonucu olarak ortaya çıktı.

UNIDEF, silah entegrasyonu konusunda, bir tabancanın, sıradan bir drona entegre edildiği haliyle bile fark yarattığını düşünmektedir. Platformlarla silah sistemleri arasındaki mükemmel uyumluluğu sağlamak için taktik ve operasyonel ihtiyaçlar göz önüne alınarak tasarlanmış ve teknolojisi akıllıca optimize edilmiş bütünleşik çözümler geliştiriyoruz. Böylelikle, son kullanıcının, çatışma ortamında platformdan beklediği performansı ilave kabiliyetlerle artırarak onu bir kuvvet çarpanına dönüştürüyoruz.

Çalışmalarımızın Türk hafif silah sektörünün geleceği açısından bir sıçrama noktasına olacağına inanıyoruz. Teknolojimizi, rakiplerimizin yaptığını tekrarlayarak değil, akıl teri döküp yeni çözümler ortaya koyarak geliştiriyoruz.

Var Olanla Yetinmiyor ve Olması Gerekeni Ortaya Koyuyoruz

Her projemizi, ilgili son kullanıcıya özel bir çalışma olarak ele alıyoruz. Var olanla yetinmiyor ve olması gerekeni ortaya koyuyoruz. Gerektiğinde, kullanım konseptlerini; sahadan elde edilen tecrübelerle ve son kullanıcının ileriye dönük ihtiyaçlarıyla ilgili öngörülerle kurguluyoruz. Bu konseptlere uygun çözümleri, Ar-Ge çalışmaları ile geliştiriyoruz. Bunları yapmak için, hazırda bir proje olmasını beklemiyoruz; gerekirse kendi öz kaynaklarımızla yatırımlar yapıyoruz. Böylece, dünyada eşi olmayan çözümleri ortaya koyabiliyoruz.

Bizim ilk kullanıcımız, Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçleri. Ülke sınırları içinde ve dışında, sahada aktif olarak rol oynayan bu kuvvetlere çözümler sağlıyor olmamız, yaptığımız her şeyin, operasyonel geçerliliğinin olmasını sağlıyor.

Rakiplerimizden Farklılaşıyoruz

Son kullanıcı ihtiyaçlarını ele alma ve bunları projeye dönüştürme yaklaşımımızla Türkiye’de, alanında tek çözüm sağlayıcıyız.

Yurt dışında ise esnekliğimizle fark yaratıyoruz. Projelerimizin ve çözümlerimizin çeşitlenmesi ile rakip haline geldiğimiz uluslararası firmalar, son kullanıcılara, rafta hazır çözümleri ile gidiyorlar ve son kullanıcının talep edebileceği hemen her değişikliği, kayda değer süre ve maliyet yükleri ile yerine getirebiliyorlar. Bizim açımızdan ise farklı son kullanıcı talepleri, işimizin doğal bir parçası.

Son kullanıcılara sunduğumuz önemli bir diğer avantaj ise ihracat kısıtlamasına ve ihracat kontrolüne tabi olmayan çözümler sunmamız.

Hedeflerimiz Büyük

Paydaşlarımızla birlikte, önümüzdeki 10 yıl içerisinde; bulunduğumuz coğrafyada, en üst seviyede silah entegrasyonunu yapabilen; silah tedariki sorununu çözmüş ve sektör paydaşları ile bütünleşik sistemler geliştirerek ihracat pazarını büyütecek bir konuma ulaşmak, en büyük arzumuz.

Hedefimizi, iki alt strateji üzerine kurguladık. Ortağımız olan şirketlerin bünyesinde, hafif ve orta kalibre silahları, gerçekçi takvimlere bağlı kalarak geliştirmek ve üretmek istiyoruz. Bu silahları; hava, kara ve deniz platformlarına entegre etmek için gerekli mühendislik altyapımızı ve standartlara bağlı dokümantasyon yönetim kabiliyetimizi kuvvetlendireceğiz. Paralelinde, entegrasyonlar için gerekli olacak elektromekanik, gömülü sistem, yazılım ve mekatronik alanlarındaki kabiliyetlerimizi, iştirakimiz olan UNIROBOTICS ile arttıracağız. Kısacası; kendi silahını üreten, ürettiği silahı da platformlara en üst düzeyde entegre edebilen ve bunun için gerekli tüm akıllı sistemleri geliştirebilen bir firma olmak istiyoruz.

İkinci stratejimiz ise planladığımız bu kabiliyetleri, sektör paydaşlarına da açarak birlikte kuvvet çarpanı oluşturabileceğimiz bütünleşik sistemler geliştirmek. Bu konuda, sektörde rakip olup olmadığını gözetmeksizin diğer hafif silah üreticisi firmalarımızla da beraber çalışmak gayretinde olacağız.